ساقه ی مغز(Brain stem) به مجموعه ی مغز میانی، پل مغزی و بصل النخاع می گویند.
ساقه ی مغزی ظاهری سفید دارد.
اگر ساقه ی مغزی آسیب ببیند انسان به حالت کما می رود.
مخ(Cereberal) بزرگترین مرکز عصبی انسان است.مخ بیش از 1Kg وزن دارد و از دو نیم کره ساخته شده است.دو نیم کره از بالا آزادند و از پایین به یکدیگر متصلند.
(بزرگترین پل ارتباطی میان دو نیم کره ی مخ جسم پینه ای(Corpus callasum) نام دارد که سفید رنگ است و سفت. جسم پینه ای از میلیون ها نورون ساخته شده است. و دو نیم کره ی مخ را در عمل پردازش یاری می کند.)
مخ مرکز شعور، اراده، ادراک(درک و تفسیر)، حل مساله، تکلم، تفکر، حافظه، یادگیری، خاطره، یادگیری، یادآوری، حواس پنجگانه، فرمان های ماهیچه اسکلتی و خواب دیدن است.(همه ی این اعمال مختص کورتکس مخ است.)
مخ در داخل دارای ماده ی سفید رنگ است و از بیرون خاکستری رنگ است، ماده ی خاکستری سطح مخ، قشر مخ یا Cortex نام دارد، که ضخامت آن بین 2 تا 4 میلی متر است، قسمت خاکستری دارای چین خوردگی هایی است که باعث می شود کورتکس قابلیت جای دادن نورون های بسیار زیاد را در درون خود داشته باشد.
بین کورتکس و جمجمه را پرده ای به نام مننژ اشغال کرده است. پرده ی مننژ از سه بخش سخت شامه، عنکبوتیه، نرم شامه تشکیل شده است. عفونت پرده ی مننژ باعث بیماری به نام مننژیت می شود. نابینائی، ناشنوایی و اختلالات پردازشی از اختلالات ایجاد شده توسط این بیماری است.
*خواب دیدن عاملی است که موجب سلامت کورتکس می شود.